3 Studio's verhuurd in de wijk / buurt Overschie in Rotterdam

Wonen in de wijk / buurt Overschie in Rotterdam

Over de wijk / buurt Overschie in Rotterdam

Overschie is een wijk en stadsdeel van de gemeente Rotterdam.

De naam Overschie wordt reeds in de tiende eeuw genoemd ('Ouwe Schie'), toen het dorp een kleine nederzetting in een groot moerasgebied was.

In Overschie is dankzij het rijke verenigingsleven altijd wat te doen. Jaarlijkse topevenementen zijn in augustus het driedaagse festival Paradie Overschie en in december lichtjesavond, waarbij de historische dorpskern feestelijk is verlicht en er een kerstmarkt is rond de karakteristieke oude kerk.

Overschie kent een zeer gevarieerd woningaanbod voor elk budget: oude herenhuizen, moderne eengezinswoningen met tuin, ruime appartementen en luxe villa’s. Woonstad Rotterdam heeft er, samen met de deelgemeente, de laatste jaren hard aan gewerkt het woningaanbod te verrijken, zowel door nieuwbouw als door renovatie en het samenvoegen van woningen. Overschie heeft vier goede basisscholen en sporten is er tot achttien jaar overal gratis. In speel- en sportpark Levenslust spelen je kinderen onder toezicht. Tieners doen er een potje basketbal of volgen er een clinic honkbal en in de winter wordt het voetbalveld omgetoverd tot ijsbaan.