1 Studio te huur in de wijk / buurt Bergpolder in Rotterdam

21 Studio's verhuurd in de wijk / buurt Bergpolder in Rotterdam

Wonen in de wijk / buurt Bergpolder in Rotterdam

Over de wijk / buurt Bergpolder in Rotterdam

Bergpolder is een wijk in het noorden van Rotterdam en werd tussen 1930 en 1935 aangelegd en genoemd naar de gelijknamige polder. Een deel van de woningen werd ontworpen door de architecten D. Dürrer en W. Vermeer.

Voorzieningen in Bergpolder De wijk Bergpolder herbergt het Van Maanenbad, waar veel Rotterdammers hebben leren zwemmen. Aan het Eudokiaplein bevindt zich de stadswinkel en de Eudokia winkelpassage, waarin onder andere drie supermarkten zijn gevestigd. Ook aan de Bergselaan vind je een aantal winkels. De wijk heeft een eigen theatergroep: Theatergroep Bergpolder. In de Tak van Poortvlietstraat is een natuurspeeltuin in aanleg.

Bergpolder staat op de nominatie voor aanwijzing beschermd stadsgezicht. Dit zijn de Bergpolderflat van architect Van Tijen en het Van Maanenbad.

Ook Bergpolder wordt gemarkeerd door het rijksmonument de Hofpleinlijn, de voormalige verhoogde spoorweg richting Scheveningen. In de Hofbogen zijn meerdere creatieve ondernemers te vinden. Het karakteristieke Eudokiaplein is in 2013 vergroend en opgeknapt.